over mij

Ik ben Reda Aitihda (28), een Bredanaar met Marokkaanse roots en ik studeer momenteel af aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Ik begon aan de opleiding met de gedachte dat ik later bij de krant aan de slag zou gaan. Tijdens mijn studie maakte ik kennis met andere media en ik realiseerde mij dat ik radio en televisie nog leuker vond dan schrijven. Uiteindelijk trok televisie mij toch het meest en dan met name camjo. In mijn vierde jaar heb ik mij gespecialiseerd in die richting. Op school volgde ik twee camjo-projecten waarna ik vervolgens een echte camjo-stage liep bij RTV Utrecht.

Op de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek heb ik een fijne tijd gehad. Ik heb leuke stages kunnen lopen en heb twee interessante minors gevolgd waarbij ik voor de eerste minor zelfs een half jaar in het buitenland verbleef.

Ik ben niet het type journalist dat interviewkandidaten zoals politici graag het vuur aan de schenen legt. Ik voel mij vooral thuis bij de Human Interestverhalen. Graag zou ik aan de slag willen bij (zoals ze dat bij Omroep Brabant noemen) een varia redactie. De rubriek die ik verzorgde tijdens mijn stage viel ook onder deze categorie. De naam van de rubriek was ‘Bij ons in’. Bij de keuze van onderwerpen voor de rubriek was een nieuwsaanleiding niet nodig want het ging vooral over mensen van de straat met hun eigen verhaal. De rubriek leek in bepaalde opzichten op Man bijt hond (NCRV), een programma waar ik ook graag voor zou willen werken.

In de toekomst wil ik mij bijvoorbeeld bezig gaan houden met het maken van documentaires want ook daar ligt mijn passie. Dit was trouwens ook de reden dat ik een documentaire maakte als  afstudeeropdracht.

Naast Human Interest ben ik o.a. geïnteresseerd en gespecialiseerd in ontwikkelingsvraagstukken, cultuur en interculturaliteit, sport, Midden-Oosten/Noord-Afrika en wereldgodsdiensten.

Graag zou ik in de toekomst tevens als correspondent voor radio, krant of televisie aan de slag willen in een Arabisch land. Ik baalde er bijvoorbeeld erg van dat ik tijdens de miljoenenmars in Caïro niet ter plaatse was om daar verslag te doen. Vooral ook omdat ik de stad goed ken en redelijk goed Arabisch spreek. Als ik tijdens de demonstraties de verslagen op tv zag van bijvoorbeeld Jan Eikelboom (Nieuwsuur) of Nicole Le Fever (NOS)  dan dacht ik: “stond ik daar maar ook, met mijn camera en microfoon.”

Een Reactie op “over mij

  1. Samira Jadir

    Hoi Reda,

    Je hebt een duidelijk weblog gemaakt. Dat laatste alinea van jouw stuk begrijp ik heel goed. Jammer dat je de Arabische Revolutie niet van dichtbij hebt kunnen meemaken. Je had vast goed werk geleverd.

    Beslema,

    Samira

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s